reklama

Utopené kuracie mäsko a elegantne prepečené zemiaky.

Sám neverím tomu, aká zábavná môže byť príprava internátneho jedla :D.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (12)

Na prípravu potrebujeme:

čisté ruky (docielime to aspoň 10 sekundovým umývaním pod tečúcou horúcou vodou, použitie mydla výhodou)
1-nu slnkom rozpálenú panvicu
asi za misku oleja (nečuduj sa, bude sa kúpať pri tomto jedle)
aspoň 2 kúsky kuracieho mäska (rovno z mrazničky, 4-8 hodín roztápajúce sa na linke)
aspoň 3 veľké zemiaky (nešupané, načo si pridávať robotu)
aspoň 2 plátky šunky (nie je potrebné, je to len pre dodatočný efekt)
aspoň 2 plátky syra (nie je potrebné, je to len pre dodatočný efekt)
vegetu
korenisté korenie (normálny popor :D)
slanú soľ (nie morskú, v kúpeli by sa jej stratila chuť)
červenú pikantnú papriku (len poprosím mletú, prášok, v celku nám bude nanič)
nejaké iné príchuťové zložky podľa vlastného uváženia (ja používam stejkové korenie na podporu chuti - pre prípad, žeby sa to nedalo jesť)

Z kuchyňského náradia potrebujeme:

1x miska (z tých menších, škoda oleja)
1x nôž (kto má tupšie, tak aj dva. Aj tak ich nepoužijeme)
1x vidlička
1x lyžica
1x olej (aspoň toľko, žeby dosť bolo na panvicu a do misky)
1x veľký tanier
1x podložka na krájanie
1x utierka
3x papierový obrúsok (mám na mysli ten taký veľký trhací, jak toaleťák to vyzerá)

Samotná príprava:

Fáza 1 (Boj s odolávajúcim kuracím mäsom):
Pomaly, ale isto sa zdvihneme spred telky /pc, od knihy, časopisu/ a nájdeme niekde na poličke vyššie spomenuté náčinie. Keď sa už cítime byť zrelý do boja so zemiakmi a mäsom, tak si všetko náradie a suroviny pripravíme na jedno miesto. Najlepšie blízko dvojplatničky (lepšie domácnosti si nemusia zhánať dvojplatničku, ale použite sporák). A začíname s prípravou. Nahodíme slnkom rozpálenú panvicu na dvojplatničku a zapneme na 3-jku aby sa roztavila ako sa len dá. Prilejeme olej, upozorňujem! Dostatok, aby sme mohli vykonať kúpeľ pre zemiaky a mäsko. Následne si na podložke na krájanie rozprestrieme kuracie mäsko, ktoré podrobíme tvrdými útokmi červenej papriky, vegety, dopĺňujúcou zložkou, poprom a soľou. Jemne rozotrieme rukou, ktorú sme si pred tým podľa návodu umyli. Keď sa nám zda, že to jedna strana mäska dostatočne schytala otočíme ho na druhú stranu a postup útoku opakujeme. Rovnako podrobíme tomuto postupu aj druhé mäsko. Následne na to hodíme obe mäská do oleja a snažíme sa ich pridusiť lyžicou, až pokiaľ sa neprestanú brániť kvapôčkovými útokmi v podobe rozpáleného oleja. Keď sa zdá, že sú nehybné prechádzame k fáze 2.

Fáza 2 (Príprava zemiakových kociek na kúpele):
Čo najrýchlejšie spravíme vodný kúpeľ pripraveným zemiakom. Celé ako ich úrodná zem stvorila ich umyjeme pod silným prúdom vody. Následne po umytí ich nakrájame jedným ostrým kuchyňským nožom na kocky (kto nemá ostrý, použije dva tupé). Pri fáze 2 si tiež pripravíme druhý takzvaný olejový kúpeľ. Ten pozostáva z oleja naliatého do malej misky, pridania vegety, červenej papriky, soli, popru a dodatočnej zložky a následne ho poriadne premiešame vidličkou. Medzi tým otočíme mäsko na druhu stranu. Po otočení mäska, začíname postupne topiť jednu kocku zemiaku po druhej v pripravenom miskovom kupeli a následne nato hádžeme na rozpálenú panvicu. Po aplikovaní miskového kúpeľa na všetky zemiakové kocky prechádzame k fáze 3.

Fáza 3 (Opekačka):
Vo fáze tri sa už dokončuje kuracie mäsko. Položíme naň presne odrezaný plátok šunky podľa tvaru mäsa a na šunku položíme syr. Necháme ešte 2-5 minútiek rozplynúť aspoň trochu syr. Medzitým však neustále otáčame zemiaky na každú stranu aby chytili podľa možnosti bronzovú farbu. Vačšinou sa aj tak spália. Po vybratí mäska prepneme z 3ky na dvojku a necháme už len dochádzať zemiačiky a postupne ich vyberáme von za pomoci lyžicového a vidličkového žeriavu na priprávené tanierové môlo. Po vybratí všetkých utopených zemiakov prepneme režim dvojplatničky na 0, aby sme predišli vznieteniam na internatnych izbách, či zbytočnému odberu elektrickéj energie.

Po úspešnom dotvorení taniera použijeme papierové obrúsky na poutieranie pultu a zeme od zaprskaného oleja a pustíme sa do jedenia.

Prajem dobrú chuť.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Kto chce môže si prihodiť aj ryžu ako ja. Vzal som kolegovi z chladničky :D

Také niečo by vám malo vzniknúť a také niečo by ste mali dotvoriť:

Michal Jasik

Michal Jasik

Bloger 
  • Počet článkov:  18
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Zoznam autorových rubrík:  Moje pocitySúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

24 článkov
Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

754 článkov
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu